سیر سیاه برای سرماخوردگی 4
سیر چه خواصی دارد؟ زومیت
اگر اختلال خونریزی دارید یا داروهای رقیقکننده خون مصرف میکنید، قبل از افزایش مصرف سیر، با پزشک خود مشورت کنید. اما با توجه به اثرات مفید آن روی عوامل خطر مهمی مانند فشار خون، منطقی است نتیجهگیری کنیم سیر میتواند در افزایش طول عمر نقش داشته باشد. آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکالهای آزاد در فرایند پیری و زوال شناختی ناشی از پیری نقش دارد. سیر حاوی آنتیاکسیدانهایی است که از مکانیسمهای محافظتی بدن دربرابر آسیب اکسیداتیو حمایت میکند. این آنتیاکسیدانها ممکن است استرس اکسیداتیو را کاهش دهند و خطر ابتلا به بیماریهای مرتبطی مانند آلزایمر، رایجترین شکل زوال عقل را کم کنند. به همین دلیل توصیه میشود اکثر خوراکیهای تقویتی مانند قرص آهن یا سیر را صبحها و به صورت ناشتا میل کنید.
مصرف زیاد سیر سیاه ممکن است باعث افت شدید فشار خون شود که منجر به سرگیجه، ضعف و حتی غش میشود. سیر سیاه به عنوان یک آنتیاکسیدان قوی، نقش مهمی در کاهش استرس اکسیداتیو و مقابله با پیری زودرس دارد. فرآیند تخمیر سیر تازه باعث افزایش سطح ترکیباتی مانند S-آلیل سیستئین (SAC)، پلیفنولها و فلاونوئیدها میشود که به طور مؤثری رادیکالهای آزاد را خنثی میکنند.
سوپها یکی از بهترین غذاها برای دوران سرماخوردگی هستند، چرا که هم انرژی لازم بدن را تأمین میکنند و هم به بهبود سریعتر کمک میکنند. سیر سیاه با وجود خواص بیشمار برای سلامت، در برخی موارد میتواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد، به ویژه زمانی که بیش از حد مصرف شود. بیشتر این عوارض ناشی از تأثیر سیر سیاه بر فشار خون، انعقاد خون و سیستم گوارش است. ترکیبات فعال موجود در سیر سیاه مانند S-آلیل سیستئین (SAC)، اگرچه به بهبود بسیاری از عملکردهای بدن کمک میکنند، اما ممکن است برای برخی افراد باعث تحریک معده، افت فشار خون یا تداخل دارویی شود. سیر سیاه به عنوان یک ماده طبیعی غنی از آنتیاکسیدانها و ترکیبات ضدالتهابی، تأثیر چشمگیری در افزایش سلامت پوست و مو دارد. این ترکیبات با خنثی کردن رادیکالهای آزاد، از پیری زودرس جلوگیری کرده و به حفظ جوانی و شادابی پوست کمک میکنند.
در برخی افراد، خوردن سیر خام باعث تحریک مجاری صفراوی و تولید صفرا شده که برای افرادی که سنگ صفرا دارند یا در گذشته مشکلات صفرا داشتند مضر است. سیر با تنظیم میزان کلسترول و پایین آوردن فشار خون اثر مثبتی روی سلامت قلب دارد. زیاد روی در مصرف سیر ممکن است خطرناک باشد، از مضرات سیر برای قلب میتوان به تپش قلب، جلوگیری از لخته و انعقاد خون اشاره کرد. سیر از دیرباز به عنوان راه درمان طبیعی برای بسیاری از بیماریهای زنان استفاده میشد. این ماده تاثیر بالقوه و مفیدی روی تنظیم هورمونهای زنانه، تقویت و افزایش باروری، تنظیم سیکل قاعدگی زنان، و کاهش التهاب و عفونت دستگاه تناسلی زنان دارد. برخی ترکیبات موجود در سیر سیاه مانند آلیسین تاثیر مثبتی روی متابولیسم بدن میگذارند.
طبق پژوهشی در سال ۲۰۱۶ مصرف مکملهای سیر به مدت بیش از دو ماه میتواند سطح LDL را ۱۰ درصد کاهش دهد. پژوهشگران این اثر را در افرادی که سطح کلسترول آنها اندکی افزایش یافته بود، مشاهده کردند. البته بهنظر نمیرسد سیر همین اثر را روی سطح تریگلیسیرید، یکی دیگر از عوامل خطر بیماری قلبی داشته باشد. سیر حاوی ترکیباتی است که به سیستم ایمنی بدن در مبارزه با میکروب ها کمک می کند. اما مصرف بیش از حد سیر سیاه هم می تواند عوارضی داشته باشد و باعث مسمومیت شود؛ پس روزانه بین نیم تا یک حبه سیر سیاه مصرف کنید و بیشتر از دو حبه در روز مصرف نکنید. سیر حاوی مواد لینولئیک است که می توانند به درمان مشکلات جنسی مختلف از جمله زود انزالی کمک کنند.
مصرف منظم سیر سیاه میتواند پوست را شادابتر کرده و از بروز لکههای تیره و علائم پیری جلوگیری کند. علاوه بر این، سیر سیاه به دلیل خاصیت ضدالتهابی خود، از التهاب مزمن که یکی از عوامل اصلی چاقی است، جلوگیری میکند. التهاب میتواند متابولیسم را کاهش داده و فرآیند سوزاندن چربی را مختل کند. با کاهش التهاب، بدن راحتتر میتواند چربیهای اضافی را بسوزاند و وزن خود را کاهش دهد. سیر سیاه یکی از موثرترین مواد طبیعی برای بهبود سلامت کبد و محافظت از این اندام حیاتی در برابر آسیبهاست.
در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک نسخه های مختلف سیر را به شما پیشنهاد می کنیم ولی قبل از هرچیز باید بدانید که به دلیل خاصیت انرژی زایی که سیر سیاه دارد خوردن آن قبل از خواب توصیه نمی شود. بهترین زمان برای خوردن سیر برای لاغری، صبحها با معده خالی است چرا که باعث تجزیه و هضم چربی انباشته شده بدن میشود. مواد موجود در سیر باعث تسریع چربی سوزی و کالری سوزی شده و احساس سیری زودرس ایجاد کرده و اشتها را کاهش میدهد. در موارد خاص و در صورت مصرف بیش از حد سیر ممکن است برخی مشکلات را تحریک کند.
برای آن دسته از افرادی که تمایلی به مصرف مستقیم سیر ندارند، روشهای جایگزینی وجود دارد که امکان بهرهبرداری از فواید آن را بدون نیاز به تحمل طعم تندش فراهم میآورد. یکی از این روشها، بلعیدن قطعات کوچک سیر به مانند قرص است که به هضم بهتر و جذب مؤثرتر مواد مغذی توسط بدن کمک میکند. سوپ زنجبیل و سیر با سبزیجات، ترکیبی از مواد غذایی تقویتکننده ایمنی مانند زنجبیل، سیر، سبزیجات برگسبز و هویج است که علاوه بر طعم دلپذیر، خواص بینظیری برای بدن دارد. این سوپ نه تنها به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند، بلکه به دلیل استفاده از مواد طبیعی و سالم، یک وعده غذایی کامل و مغذی برای فصلهای سرد به شمار میرود.
سیر سیاه برای بارداری ضرر دارد
سیر سیاه برای تیروئید ضرر دارد؟
سیر سیاه برای معده ضرر دارد
سیر سیاه برای کلیه ضرر دارد
ضررهای سیر سیاه
سیر سیاه در بارداری ضرر دارد
سیر سیاه برای کودکان ضرر دارد
سیر سیاه طرز تهیه
سیر سیاه طریقه مصرف
سیر سیاه طبعش گرمه یا سرد